Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашно фиде (Ретро рецепта)

Домашно фиде (Ретро рецепта)

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
10/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • сол
  • брашно - за кораво тесто + малко за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете яйцето с водата и малко сол и добавяйки брашно, замесете постепенно твърдо тесто.

Разточете го тънко, нарежете на дълги ивици, които са с ширина 3-4 см. Оставете ги малко да изсъхнат.

Сложете ивиците една върху друга, като поръсвате мъничко брашно, за да не слепнат, и с остър нож ги нарежете напряко на много тънки фиденца.

Така приготвеното фиде се пуска във вряща супа.

Забележка: По същия начин се приготвя юфка, само че в тестото вместо вода се добавят повече яйца и тестото не се реже, а се начупва.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: