Пиле пълнено (Ретро рецепта)

10/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър32486565
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 1 цяло + дреболиите
  • лук - 1 голяма глава
  • масло
  • ориз - 1 стиска
  • сол
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • вино - 1 в.ч.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дреболийките на вече почистеното и подготвеното за пълнене пиле.

Запържете скълцания лук в масло и добавете дреболиите, след малко сипете ориза, сол, млян черен пипер.

С тази плънка напълнете пилето и го зашийте.

Намажете го със смес от масло и червен пипер с малко сол. Сложете птицата в тенджера и долейте вода до половината на пилето.

Във водата долейте и виното и добавете зрънцата черен пипер. Оставете да се вари на тих огън.

По време на готвенето отхлупете само веднъж, за да обърнете пилето от другата страна.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар