Печено от младо свинско (Ретро рецепта)

10/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
"Без преувеличения - направо се топи в устата "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1.5 - 2 кг от младо животно
  • мас
  • сол
  • черен пипер
  • за маринатата
  • оцет
  • вода
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от оцет, варен с вода, черен пипер и дафинов лист. Накиснете месото в тази марината за 3 дена.

След това го отцедете и го насолете със сол и млян черен пипер. Намажете го хубаво с мас и го сложете да се пече във фурна.

По време на печенето постоянно го заливайте с малко вода, за да не загори.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!