Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешки Гювеч с Картофи и Гъби

Агнешки Гювеч с Картофи и Гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Агнешки Гювеч с Картофи и Гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Отваряте капака на гювеча, а отвътре се разнася божествена миризма - така обичаме да готвим ние"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • олио - 2 с.л.
  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • сол
  • джоджен
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, олиото, мащерката, червения и черния пипер се приготвя марината с кремообразна структура.

Агнешкото месо се нарязва на порции, посолява се и се овалва в маринатата. Оставя се да престои така в хладилника за поне шест часа.

Месото се слага се в дъното на глинен гювеч и се слага да се пече на 220 градуса във фурната.

През това време лукът, морковите и гъбите се почистват на нарязват на едро.

Картофите се обелват и също се нарязват на едро.

След около час печене на месото се прибавят нарязаните зеленчуци, малко сол, олио, около 100 милилитра вода, сух джоджен и розмарин.

Гювечът се връща отново във фурната и се готви още час на 180 градуса.

Агнешкият Гювеч с Картофи и Гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: