Петел с Доматен сос

11/07/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • петел - 1 домашен
  • домати - 500 г белени консерва
  • доматен сок - 300 мл
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • зеленчукова подправка
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - свеж
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете петела на порции. Сложете месото в тенджера под налягане. Добавете сол. Сварете до готовност.

Обелете лука, почистете чушките и морковите. Нарежете зеленчуците на ситно. Сложете ги в тава за печене.

Добавете олиото и зеленчуците. Задушете ги до омекване. Прибавете червения пипер и зеленчуковата подправка. Изсипете доматите.

Похлупете с капак тавата. Запечете 6-7 минути.

Наредете птичето месо. Полейте с бульон.

Похлупете съда отново и изпечете ястието до приятен загар.

Поръсете със свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар