Кефир

11/07/2018
Никола
отНиколаНовак844
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо228
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 400 мл домашно (сварено)
  • тибетска гъба - 1 бр. (големина колкото 20 ст.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В буркан с хладко, нормална температура, или студено прясно мляко сложете тибетската гъба.

Оставете на тъмно място при стайна температура за едно денонощие.

След това извадете гъбата и консумирайте като айрян или използвайте кефира за приготвяне на ястия.

Става гъст като кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Величка Щърбанова
От кой вид е вашата? Моята е на мънички зрънца, не е подобна на карфиолче.
0
0
Никола
Никола
13.07.2018 09:54
От тази като карфиолче.
1
0
Величка Щърбанова
От колко време отглеждате кефирените зърна?
0
0
Никола
Никола
12.07.2018 12:14
Около година.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв