Вкусни патешки бутчета с ориз на фурна

11/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач304400262
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • патешки бутчета - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • вода - около 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките бутчета се сваряват във водата, после се посоляват на вкус.

Бульонът се прецежда. Лукът се нарязва на ситно.

В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и се слага лукът с 1-2 с.л. вода и малко сол, задушава се до омекване.

Прибавя се измитият ориз и се пържи до прозрачност. Изсипва се в тавата, в която ще се пече, отгоре се нареждат патешките бутчета, слага се дафиновият лист, поръсва се с прясно смлян черен пипер.

Класиката е 1:3, т.е. една част ориз и три части вода, но аз правя 1:4 и оризът не стои сух, много по-вкусен е, но е въпрос на вкус.

Отмерват се 4 ч.ч. от прецедения бульон и се налива при ориза и бутчетата.

Пече се на 180 градуса за около 35-40 минути в предварително загрята фурна.

Накрая се поръсва с прясно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар