Селска лятна манджа с пържени дробчета

11/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру192483866214
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват, лукът се реже на ситно, чушката - на парченца, доматът се рендосва на едро ренде. В малко тиганче се загрява олио и се запържва лукът и чушката, поръсени с малко сол, докато омекнат. Добавя се рендосан домат, червен пипер и се разбърква, да се смесят продуктите.

Налива се 1 ч.ч. вода, овкусява се с подправките и готвим на тих огън да готовност. Измиват се добре пилешките дробчета и се подсушават.

Сипва се брашно в найлонова торбичка, поставят се дробчетата и се разклаща, да полепне по тях.

Загрява се олио и пържим от двете страни, изтупани от излишното брашно.

Сервираме в чиния от селската лятна манджа с парченца пилешки дроб и стрък босилек.

Страхотна вкусотия за лятото!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар