Гевречета - сладки за чай

11/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото брашно и останалите съставки без пудрата захар правим гладко тесто.

От него оформяме гладки осморки или гевречета и ги пускаме във вряща вода.

Когато изплуват отгоре, значи са готови, и ги изваждаме, подреждаме ги в тава и ги поръсваме с пудра захар.

Печем до зачервяване в умерена фурна.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!