Кулебяка (Ретро рецепта)

11/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър35786621
Приготвяне60 мин.
Готвене75 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кулебяка е вид покрит пирог - традиционно руска рецепта, обикновено със сложна украса отгоре.

Разбъркайте тестото от маята, част от брашното, млякото и когато втаса, добавете маслото, яйцата и останалото брашно. Размесете тестото добре и оставете отново да втаса.

След това го разточете на лист с дебелина 1/2-1 пръст и върху него сложете плънката, приготвена от запърженото телешко мляно месо с лука и надробените в него сварени яйца. Залепете краищата в страни и отгоре, за да се получи красива форма на дълъг хляб.

Така приготвената Кулебяка оставете за 30 минути да втаса на топло място. След това намажете с разбито яйце и сложете да се изпече в умерено загряна фурна или пещ за около 45 минути.

Кулебяка може да приготвите от всякакви плънки, стига да не са сладки - например с ориз и гъби, прясно зеле и яйца и др.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!