Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Пролетна салата с рукола и скариди

Пролетна салата с рукола и скариди

Polina MatevaPolina Mateva
Новак
101357
Пролетна салата с рукола и скариди1 / 2
19/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • рукола - 200 гр.
  • тиквички - половин млада тиквичка
  • домати - 1 бр.или няколко чери домати
  • моркови - 1 бр.
  • маслини - 4 - 5 бр. зелени
  • пармезан - 5 - 6 люспи
  • скариди - 4 - 5 бр. тигрови
  • зехтин - 20 гр.
  • винегрет - или балсамико за позправяне
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - пресен или праз лук - половин връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Руколата се нарязва на едро и слага в подходящ съд за салата. Отгоре се нарязва на квадратчета доматът и обелената тиквичка.

Добавят се маслините и настърганият на едро морков. Подправя се със зехтин и винегрет и нежно се разбърква.

В тиган се нагорещява зехтин и се запичат скаридите от двете страни, като накрая се добавят нарязания лук и чесън.

Салатата се поднася на порции с подредени скариди отгоре и поръсен пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: