Лятна бърза фритата

12/07/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач449418151
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • чушки сурова, половин
  • гъби - 2 бр. кралска печурка, средни
  • кашкавал - 40 г
  • шунка - 2 слайса
  • масло - 10 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В големите горещини през лятото предпочитам нещо бързо и вкусно, така че да не се застоявам в кухнята.

Тази фритата е точно такава, приготвя се за минути и в нея има от всичко в хладилника по малко.

Гъбите и чушката се почистват, нарязват се на дребно и заедно с нарязаната шунка се изсипват в тиган с незалепващо дъно, в който сме загрели маслото и олиото.

Пържат се няколко минути, не повече от 7-8, докато изври течността от чушката и гъбите, като имате предвид, че кралската печурка е по-суха в сравнение с обикновената, а и по-ароматна.

През това време сме разбили яйцата и заедно с нарязания кашкавал на дребни кубчета, малко сол и черен пипер прибавяме в тигана и чакаме, за да се запържи фритата отдолу.

Ако не можем да я обърнем, слагаме тигана в парти грил, за да се запече и отгоре. Но за този вариант трябва предварително да сме премерили дали тиганът може да влезе.

Добър апетит !подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар