Агнешко печено с мед и билки

12/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач192294241
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на средни по големина парчета и се слага в тава, в която ще се пече. Добавят се подправките на вкус - сол, черен и червеният пипер, джодженът, девесилът, мащерката, медът, нарязаният пресен лук, сока от лимона и се разбърква добре.

Отгоре се полива олио и вода. Пече се около 1 час на 180 градуса в загрята фурна с алуминиево фолио.

После фолиото се маха и се пече на 220-240 градуса, докато остане на мазнина, около 20 минути - и е готово.

Поръсва се с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар