Агнешко печено с мед и билки

12/07/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач306400262
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко бутче - 1 бр., обезкостено
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
  • мащерка - на вкус
  • мед - 1 - 2 с.л.
  • вода - около 100 мл, или бира
  • олио - около 1/2 к.ч.
  • пресен лук - 4 - 5 стръка
  • лимони - 1/2 бр., само сока
  • магданоз - за поръсване, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се нарязва на средни по големина парчета и се слага в тава, в която ще се пече. Добавят се подправките на вкус - сол, черен и червеният пипер, джодженът, девесилът, мащерката, медът, нарязаният пресен лук, сока от лимона и се разбърква добре.

Отгоре се полива олио и вода. Пече се около 1 час на 180 градуса в загрята фурна с алуминиево фолио.

После фолиото се маха и се пече на 220-240 градуса, докато остане на мазнина, около 20 минути - и е готово.

Поръсва се с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!