Арменско реване

12/07/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653701
"Опитайте това уникално реване и ще разберете, че всичко, което се говори за арменските сладкиши, е истина "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 814
  • Преглеждания за месеца706
  • Преглеждания за седмицата102
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта и ванилената захар, се разбиват с миксер до побеляване - до гъст крем.

След това се прибавя грисът, след него брашното и бакпулверът.

Сместа се разпределя в продълговата тава, намазана с олио и поръсена
с брашно.

Тавата се разклаща леко и се поставя в загрята на 180°C фурна.

Блатът се пече около 35-40 минути, като фурната не се отваря в първите
20 минути.

Когато блатът е изпечен и леко позастинал, се залива с прясното мляко.

Ако използвате пастьоризирано мляко, не е нужно то да е сварено предварително.

След като изстине реването, се поставя в хладилник за няколко часа и се
сервира.

Може да си го украсите по желание и на вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар