Таратор с кефир и орехово масло

12/07/2018
Никола
отНиколаНовак1257
"Един по-различен таратор с вкус, който ще ви плени от първата лъжица "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кефир - 700 мл
  • краставици - 1 средно голяма
  • копър - 1 връзка
  • орехи - 5 - 6 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • орехово масло - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - според гъстотата на кефира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме краставичката на ситно или настъргваме на ситно ренде.

Слагаме я в купа. Обелваме и смачкваме чесъна.

Разбиваме кефира и го добавяме и него.

Посоляваме на вкус и разбъркваме добре и при нужда добавяме малко водичка.

Сипваме в купички, слагаме ситно нарязания копър, наситнените орехи и ореховото масло.

След това похапваме с апетит.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!