Вкусно пиле с червени чушки и бира

12/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6604672853
Приготвяне12 мин.
Готвене35 мин.
Общо47 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца240
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • пиле - 600 г долни бутчета
  • червени чушки - 120 г
  • лук - 120 г (1 средна глава)
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 120 г
  • олио - 60 мл (или зехтин)
  • бира - 250 - 300 мл
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно лука, чушките и чесъна. Може да ги смелите в блендер на средна скорост, за да станат на малки парченца, но не и на каша.

Смесете с доматеното пюре накълцаните зеленчуци и налейте при тях олиото или зехтина.

Сипете тази смес в тенджера и задушете на умерен огън 7-8 минутки.

Измийте и подсушете пилешките бутчета, сложете ги да се запържат при зеленчуковата смес за 3 минутки и тогава налейте бирата с лимоновия сок, белия пипер и около 1 лъжица сол.

Гответе с леко открехнат капак на тенджерата 20-25 минути. Опитайте с вилица, като я боднете в месото и ако е готово, отстранете от огъня.

Доовкусете с още сол и бял пипер, ако е необходимо.

Поднесете вкусното ястие, поръсено с пресен, накълцан магданоз.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар