Сочен сладкиш с орехи и крем

13/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф829478107
"Ние сме твърдо ЗА кафето да се сервира с домашни сладкиши, по възможност с този сладкиш с орехи и крем "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 183
  • Преглеждания за месеца13463
  • Преглеждания за седмицата723
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте яйцата със захарта и добавете останалите продукти по реда, по който са изписани, като предварително сте смесили брашното с бакпулвера. Сипете сместа в тава с размери 20х35 см, предварително намаслена с олио и поръсена с брашно, заравнете и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 25-30 минути.

Докато сладкишът се пече, сварете сиропа, като смесите захарта и водата, след като заври, варите 5 минути.

Извадете готовия сладкиш и залейте равномерно със сиропа, оставете да се охлажда.

Сварете крема, като в купа смесете разбитите яйца със захарта и ванилиите.

Добавете 100 мл от студеното прясно мляко и брашното, разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко поставете на котлона да заври и при непрекъснато бъркане добавите яйчената смес, варите до сгъстяване на крема. В края добавете маслото, нарязано на кубчета, и бъркате, докато се разтвори напълно.

Залейте сладкиша с крема и поръсете с 3-4 с.л. смлени орехи, оставете да се охлади напълно и стегне крема за 2-3 часа, сервирате студен.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар