Кюфтета с бял сос и чесън в тенджера

14/07/2018
Галя Николова
отГаля НиколоваЧирак561
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо517
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме 1 к.ч. ориз и 500 мл вода и сваряваме ориза за 10 мин.

Прецеждаме го и го смесваме с 500 г кайма, добавяме подправки - черен пипер, риган и омесваме каймата.

В тенджера слагаме около 1 л и 250 мл вода, настъргваме 1 малка глава лук, 5-6 с.л. олио, 2 дафинови листенца, 1 с.л. сол и като заври, оформяме неголеми кюфтета, овалваме ги в брашно и ги пускаме в тенджерата.

Намалявам котлона на средна степен и варим 25 мин. Изваждаме кюфтетата и ги слагаме в тава.

В дълбок съд слагаме 50 грама масло, пасирания чесън и 4 с.л. брашно да се запържат и малко по малко слагаме от бульона и разбъркваме добре.

В купа предварително разбиваме 2 жълтъка с 200 мл готварска сметана /може и кисело мляко/.След като сме сложили 1/2 от бульона, добавяме сметаната.

Ако е нужно, тогава добавяме още малко от бульона.

В готовия сос пускаме кюфтетата и поръсваме с черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар