Гръцка Грис Халва

14/07/2018
Dayana
отDayanaЧирак34351
"Из рубриката Десерти за душата - гръцка грис халва "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 186
  • Преглеждания за месеца866
  • Преглеждания за седмицата128
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 3/4 к.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тенджера и прибавяме гриса, като го бъркаме, да не загори.

В друг съд сме приготвили водата и захарта, за да може да ги изсипем към гриса, който сме запържили леко до покафеняване.

Добавяме и канелата и продължаваме да бъркаме. Бърка се непрекъснато, докато грисът не се сгъсти.

Когато това стане, го дръпваме от огъня и захлупваме тенджерата с капак.

Грисът трябва да стои покрит с капак минимум два часа, за да стегне и да можем после да го обърнем в чиния.

След като го обърнем, го поръсваме отгоре с канела и сервираме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!