Фъдж-Браунис

15/07/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф68169444201
"Когато някой каже фъдж и браунис в едно изречение, знаем, че е време да забравим за диетата "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • масло - 240 г разтопено
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 200 г, кристал
  • кафява захар - 100 г светла
  • яйца - 4 L, по 57 г всяко, стайна температура
  • ванилия екстракт - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • брашно - 130 г
  • какао - 120 г доброкачествено пълномаслено
  • шоколад - 200 г грубо нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 175 градуса.
Правоъгълна форма, намаслена и покрита с хартия 28/18 см.

Формата се намаслява с парче масло, изрязва се хартията за печене, така че да захваща малко и от стените на формата.

Разтопеното масло и захарта се поставя в купа. Добавя се и 2 с.л. олио и се разбъркват много добре с телена бъркалка. Добавят се яйцата, едно по едно, разбърква се, изсипва се ваналията и се разбърка до гладка и светла смес.

Над купата се поставя голяма цедка и се пресява брашното с какаото и солта. Разбърква се с шпатула. Сместа трябва да е тежка, влажна и силно тъмна.
Изсипва се във формата. Оставя се настрана.

Шоколадът се нарязва на големи кубчета, плочки и се поставя отгоре, на хаотичен принцип.

Пече се на 175 градуса около 25-30 мин. При поставяне на клечка в средата на браунито, то тя трябва да излезе силно влажна.

При поднасяне десертът се нарязва на квадрати или правоъгълници и топъл, за да може шоколада да се разлива.

Източник: Cafe Delitesподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар