Бърз Тиквеник с Варена Тиква

16/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7234782972
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо104
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на големи парчета и я пуснете във вряща вода за 10-15 минути. Не трябва да омеква, а да остане по- твърда.

Отцедете и оставете да изстине, след което настържете.

Смесете я със захарта, канелата, 100 мл от олиото и ваниловата захар.
Накълцайте орехите с остър нож.

Разстелете корите за баница и разпределяйте равномерно първо от тиквената плънка, а после поръсвайте с орехи.

Завивайте две по две корите с плънката и подреждайте в кръгла намазнена тавичка във форма на охлюв.

Намажете повърхността на вития тиквеник с останалото олио и поставете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до златисто около 30 минути и след като тиквеникът изстине, поръсете с пудра захар.

Класика, която е винаги добре дошла на всяка трапеза.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар