Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с моцарела и домашно песто

Спагети с моцарела и домашно песто

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829622876991
Спагети с моцарела и домашно песто
Снимка: Петя Тоскова
1 / 6
15/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • спагети - 1 пак. (капелини)
  • доматено пюре - 800 г
  • гъби - 250 г
  • царевица - 200 г
  • телешки колбас - 200 г
  • синьо сирене - 50 г
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка
  • биосилек
  • олио
  • Магданозено песто
  • магданоз - 2 връзки
  • орехи - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите според опаковката.

В тенджерка сложете олио и колбаса, нарязан на по-едро, го запечатайте до златисто, след това добавете гъбите, да поомекнат. Прибавете и царевицата, и доматеното пюре, овкусете с босилек и сол на вкус и захарта. Нарежете синьото сирене и прибавете към соса.

Да покъкри за няколко минути, само като бъркате.

В тенджерката, където е сосът, добавям вече отцедените спагети и разбърквам (вие, ако предпочитате, може да е отделно да ги сервирате).

В подходяща чиния слагате от спагетите и моцарелата, нарязана на колелца прибавяте към тях отгоре добавяме пестото и настъргания кашкавал.

Магданозеното песто:

Измиваме магданоза и отрязвате дръжките. Обелваме скилидките чесън.

Слагаме в чопъра (може и пасатор да се ползва) измития магданоз, добавяме чесъна, орехите и солта и разбиваме.

На тънка струйка, докато останалите съставките се разбивате, добавяте и зехтина (ако под нямате зехтин, може да ползвате и олио). Разбиваме, докато се получи гъста каша.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: