Леща с наденица

15/07/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф61375620784
"И на вас ли любимата подправка за леща е наденицата, защото и на нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо396
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се слага в тенджера с малко олио и сол да се вари.

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и също се слагат в лещата. Към края на варенето чесънът се обелва и нарязва на филийки и заедно с две щипки чубрица се слагат в тенджерата.

Наденицата се нарязва на шайби и се запържва за кратко в тиган.

Изважда се и на нейно място се слага брашно. След като стане златисто, се прибавя червеният пипер. Разбърква се и след това се добавят пасираните домати.

Щом сместа се сгъсти се гребва от лещата и се разрежда. Така няколко пъти и накрая цялата запръжка се изсипва в тенджерата с леща.

Готовото ястие се сервира поръсено с нарязан на дребно пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!