Вкусни пилешки дробчета за мезе

16/07/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф796457775
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо571
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган нагрейте олиото и добавете лука, нарязан на едри полумесеци, а пиперката - на ивици. Запържете ги за кратко, докато леко си променят цвета.

Извадете зеленчука от тигана и поставете добре измитите и прецедени дробчета.

Налейте 1 с.л. уни сос и оставете да поврат при затворен капак за 20 минути.

След което отворете капака на тигана и готвите, докато сокът им се изпари и останат само на мазнина.

В края добавете запържения зеленчук, поръсете с шарена сол и обикновена сол, ако е необходимо.

Разбъркайте и премахнете тигана от огъня, след което разпределете дробчетата в чинии и веднага поръсете с настърган кашкавал, за да се разтопи от горещите дробчета.

Вкусно мезе за бира, а защо не и за вечеря!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар