Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Зеле с пилешки фенери

Зеле с пилешки фенери

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Зеле с пилешки фенери
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
17/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр., средна големина
  • пилешки фенери - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • домати - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на тънки ивици. Посоляваме го.

В тенджера редим ред зеле, слагаме няколко фенера, добавяме малка част от предварително рендосаните домати, редим отново ред зеле и така, докато свършват всички останали съставки.

Добавяме една водна чаша вода и червения пипер и разбъркваме много добре.

Слагаме го на слаб огън и го оставяме така около 40 минути или до готовност, като от време на време бъркаме, за да не залепне.

Допълнителна чаша вода се добавя единствено при необходимост, тъй като повечето видове зеле пускат необходимата вода и допълнително не се налага да добавяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: