Уникалната Шарлота

17/07/2018
Елена
отЕленаНовак5278
"Уникална или не - тази Шарлота ще ви хареса толкова много, че и трошичка няма да остане от нея "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За блата
  • чаени бисквити - 1 опаковка (шоколадови)
  • масло - 100 г
  • малиново сладко - 1 - 2 с.л. (по желание)
  • бишкоти - 200 г
  • За шоколадовия мус
  • натурален шоколад линдт 70 % (може и по - евтин , но да е горчив)
  • сладкарска сметана - 300 г
  • масло - 50 г
  • ром - 50 мл (по желание)
  • ванилия - 1 капсула (по желание)
  • кокосово масло - 2 с.л. (по желание)
  • жълтъци - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • захар - 1с.л.
  • За декорация
  • плодове - преси сезонни и фантазия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортата става много лесно. Използвала съм тава с махащи стени с диаметър 23 см.

Блатът от бисквити се прави стандартно като за чийзкейк. Натрошават се в блендер и се смесват с маслото. После се подреждат върху дъното на тавата. Оставя се да стегнат в хладилника за 15-20 мин. След като блатът е стегнал, отгоре се намазва със сладкото.

Мусът също се получава лесно. В малка тенджерка се загрява (не да завира) 50 мл сметана и в нея се слага шоколадът на парченца. След като се стопи и хомогенизира, прибавяте бучката масло, кокосовото олио и ароматите и жълтъка и разбърквате добре да се стопят.

Ще се получи лъскава, гладка и приятна смес. Оставяте да се охлади леко настрани.

В това време разбивате сладкарската сметана с малко захар до пухкав сняг. С помощта на шпатула смесвате шоколада със сметаната и постепенно добавяте и какаото до получаване на муса.

Тортата се подрежда по следния начин. Внимателно и с търпение слагате по ръбовете бишкотите. Ако са твърде високи, може да ги изрежете, ако не - тортата ви може да изглежда като кошничка. Не е лошо.

Въпрос на гледна точка. След като подредите бишкотите в кръг, изсипвате муса отгоре. Слагате прозрачно фолио върху него и оставяте тортата да стегне за няколко часа. Най-добре за 1 вечер. След това е готова.

Отгоре може да наръсите с какао или течен шоколад и да подредите пресни плодове.

Със сигурност ще впечатлите гостите си!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!