Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържено Зеле с Грах

Пържено Зеле с Грах

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пържено Зеле с Грах1 / 2
11/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зеле - 1 малка глава
  • грах - 200 г замразен
  • люти чушки - 1/4 ч.л. смляна (червена)
  • вода - 2 с.л.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа, измива се и се разрязва на четвъртинки.

Отстранява се кочанът и зелето се нарязва на парчета с дебелина около 2 сантиметра. Поръсва се с малко сол и леко се разбърква.

На среден котлон се загрява олио в дълбока тенджера. Добавя се нарязаният на ситно лук. Пържи се 5 минути, като се разбърква от време на време. След това се добавя и наситнените скилидки чесън.

След като лукът и чесънът се позапържат и поомекнат се добавя и нарязаното зеле.

Добавят се грахът, солта, лютата чушка и 2 с. л. вода. Котлонът се увеличава на максимум. Ястието се задушава десетина минути, като се разбърква често.

Готовото зеле трябва да бъде меко и хрупкаво.

Преди поднасянето се поръсва с черен пипер, кимион и ситно нарязания магданоз.

Може да се поднесе като гарнитура към скара или като самостоятелно ястие.

Пърженото Зеле с Грах е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: