Саралия с орехи и бисквити

18/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196584069514
"Как да откажем сладичкото, като сме приготвили толкова сочна саралия с орехи и бисквити "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо926
  • Преглеждания за месеца426
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • кори за баница - 350 г
  • олио - 1 к. ч. за поръсване
  • плънка
  • орехи - 6 с. л. смлени
  • захар - 3 с. л.
  • бисквити - 4 - 5 бр. Закуска с какао
  • сироп
  • захар - 1 и 1/2 ч. ч.
  • вода - 2 ч. ч.
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се натрошени ситно бисквити, смлени орехи и кристална захар, това е плънката.

Взема се кора с четка се намазва с олио и поръсваме с 3-4 с. л. плънка.

В по-широката част на кората се поставя тънка точилка и се навива на руло, което не е стегнато.

С двете ръце се набира към центъра и после се изважда, като с едната ръка се придържа и получената саралия се нарежда в намаслена с олио широка тава.

Така се прави докато се напълни тавата, като последните две саралии навих по 2 кори, за да не остават.

Отгоре се полива с олио и печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто около 25-30 минути.

Сиропът е предварително заварен за 5 минути и охладен. С черпак заливаме със сиропа и оставяме да попие на хладно.

Колкото повече стои, толкова по-вкусна става баклавата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар