Баница с бутер тесто

22/06/2009
Ваня
отВаняНовак
"Приготвянето на баница е изкуство, замесването на тестото, точенето на корите ... Да, опитайте и нашето предложение с бутертесто "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо20 021
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на шайби (не много тънки), гъбите и чушките на по едри парчета - важно е зеленчуците да са хрупкави и да се усещат.

Загряваме зехтина, запържваме гъбите за 1 - 2 мин добавяме лука и чушките, подправяме и пържим още 2 - 3 мин.

Разделяме тестото на две равни части - да не е размекнато, да е извадено токущо от хладилника.

Поставяме половинката в леко навлажнена тава (така по лесно се отлепя после баницата или ако предпочитате хартия за печене) и печем в предварително загрята на 220 грaдуса фурна докато побелее, приблизително 5 мин.

Разстиламе отгоре охладената плънка, покриваме с другата кора, мажем с жълтък и нарязваме на парчета. Връщаме във фурната леко намаляваме, да речем до 200 гр. , и печем до готовност.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар