Мариновани ребра на скара

19/07/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф74923023982
"На нас оставете марноването, вие тичайте за бира - така я разбираме ние работата в екип "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 198
  • Преглеждания за месеца239
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг
  • оцет - 2 с. л.
  • олио - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • соев сос - 1/2 к. ч.
  • мед - 1/2 к. ч.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете голямо парче свински ребра - около 1 кг, и го разполовете на две. Измийте свинските ребра. Подсушете ги с кухненска хартия.

За да приготвите маринатата, смесете равни части мед и соев сос, добавете 2 супени лъжици оцет, щипка сол, черен и червен пипер и няколко пресовани скилидки чесън. Трябва да се получи гъста смес.

Намажете хубаво ребрата с тази смес без да ги разделяте и оставете поне за 24 часа в хладилник, за да се мариноват хубаво.

След като ребрата са се мариновали, подгответе барбекюто или скарата. Загрейте хубаво скарата, а ако използвате барбекю, трябва да няма огън, а само гореща жар. Намажете двете парчета ребра с олио и ги изпечете до хубав златист загар.

След като са готови, разделете ребрата и ги поръсете със сол на вкус.

Сервирайте в компанията на добре изстудена халба бира!


Добър апетит и Наздраве!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Супер!
1
0
Зорица
Зорица
20.07.2018 09:35
Благодаря :), непременно пробвайте рецептата - изключително вкусно мезенце е за лятото, но да ви предупредя - заредете се с повечко студена бира, че свършва бързо...
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!