Кекс с круши и инка

20/07/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6692585885
"Ретро кекс с круши и инка, който ще стане любим на всички вкъщи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо302
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • круши - 2 бр. големи
  • брашно - 1 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • тръстикова захар - 1/3 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • инка - 3 ч.л.
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч
  • олио - за намазване на формата
  • брашно - за набрашняване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното със сито. В киселото мляко слагаме содата и разбъркваме и я оставяме, за да шупне.

В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксера много добре. После вътре слагаме двата вида захар и пак разбиваме. Добавяме олиото и шупналото мляко и продължаваме с разбиването.

На части прибавяме брашното и разбъркваме до гладка каша. Взимаме си една чашка и в нея слагаме 3 с.л от кашата, вътре добавяме инката и разбъркваме с лъжичка до гладка тъмна смес.

Белим двете круши и ги почистваме. Режем на кубченца и слагаме в купата, разбъркваме внимателно с лъжица.

Мажем форма за кекс с олио и набрашняваме. Изсипваме половината каша с крушите. Взимаме от тъмната кашичка с инката и нанасяме на места върху другата и с лъжицата правим черти в различни посоки, така че да се изпъстри.

После слагаме останалата каша и пак тъмната каша по същия начин. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като стане готов и изстине леко вадим и режем на парчета. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!