Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Супа от Тиквички»Най-бързата и икономична кремсупа от тиквички

Най-бързата и икономична кремсупа от тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Най-бързата и икономична кремсупа от тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
3
"Варите за кратко, за да запазите максимално витамините в зеленчуците и хапвате с удоволствие"

Необходими Продукти

  • тиквички - 750 г
  • лук - 1/2 глава (50 г)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • масло - 25 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • вода - 500 мл
  • заквасена сметана - 50 г (или крема сирене тип Филаделфия)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и ги задушете за много кратко на слаб огън в маслото.

Добавете тиквичките без да ги белите, нарязани на кубчета.

Налейте водата с разтворено в нея кубче зеленчуков бульон (може и лъжица Вегета) и варете (задушавайте) под плътно затворен капак на умерен огън 16 минути.

Отдръпнете от огъня, добавете сметаната или крема сиренето, черния пипер и сол на вкус и пасирайте до фина консистенция.

Аз съм използвала тиквички със тъмно зелена кора, от която супата от тиквички придобива приятен зеленикав цвят.

Поради това, че времето за варене е оптимално тази кремсупа е много полезна, тъй като зеленчуците запазват всичките си полезни съставки и витамини, от по-продължително варене по-голямата част от тях биха се загубили.

Най-бързата и икономична кремсупа от тиквички е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника Иванова
Моника Иванова
Чудна рецепта
30.07.2018 14:05
1
1
Покажи всички подкоментари