Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Руски борш с телешко

Руски борш с телешко

Руски борш с телешко1 / 2
23/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг (за предпочитане от гърдите)
  • червено цвекло - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 малка глава или 1/4 от по - голяма
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 корен
  • картофи - 250 г
  • зеле - 1/4 глава
  • сол - на вкус
  • за застройка
  • масло - 50 г
  • брашно - 50 г
  • за поднасяне
  • заквасена сметана - или кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от ципи месо се нарязва на парчета и се измива с хладка вода.

Залива се в тенджера с 2 литра студена вода да се вари един час. Измиват се и се почистват всички зеленчуци, нарязват се на кубчета.

Първо се слага цвеклото и като полуомекне се слагат всички други корени и зеленчуци. Добавяме солта и опитваме на вкус. Вари се до пълна готовност.

Отделно се прави запръжка от маслото и брашното и се изсипва в борша, ври още 6-7 минути и се сваля от котлона.

Поднася се с лъжица заквасена сметана, ако не я харесвате може и лъжица кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: