Кекс с червено вино

23/07/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60675620684
"Не се налага да избирате между парче кекс или чаша вино, защото този десерт съчетава и двете "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омекналото краве масло се разбива с двата вида захар на пухкава и бяла смес.

Едно по едно се прибавят яйцата и настърганата кора на един портокал. Брашното се пресява в купа, в която се прибавят какаото, содата, бакпулвера и солта.

Разбъркват се и се размесват добре. Към маслено-яйчената смес се прибавят на порции сухите съставки и виното, като се редуват.

При добавяне на виното сместа изглежда като пресечена. Форма за кекс се намазва с масло и поръсва с какао.

Кексовото тесто се изсипва във форма и се пече в предварително загрята на 180 градуса. Готовността на десерта се проверява с клечка, като тя трябва да излезе суха.

След като е готов, кексът се оставя във формата за около петнайсет минути леко да се охлади, едва тогава се изважда от нея. По желание може да се залее с шоколадова глазура или друго.

Източник: sunshineskitchen.com/chocolate-red-wine-cakeподобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!