Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Черешов пай с Бисквити и Извара

Черешов пай с Бисквити и Извара

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Черешов пай с Бисквити и Извара1 / 2
24/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • бисквити - 1 пакет
  • За крема
  • извара - 200 г
  • череши - 200 г, обезкостени
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • ванилия - 2 бр. на прах
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме бутертестото на две равни части. Едната част поставяме в тава, а другата я режем на ленти и оставяме настрана. С тях по-късно ще направим решетката за пая.

Започваме с подготовката на крема. За тази цел трябва да разбием много добре яйцата със захарта, след което добавяме изварата и ванилията и разбъркваме много добре.

Добавяме обезкостени ни череши и 2/3 от бисквитите (препоръчвам да използвате двойни бисквити, слепени със шоколад) и пасираме много добре всичко до получаване на гладка и хомогенна смес.

Този готов крем се сипва върху бутертестото, начупваме останалите бисквити и се прави решетката с предварително нарязаните на ленти от втората част на бутертестото.

Печем около 20-30 минути на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Готовия пай украсяваме с черешки, като поставяме по една черешка между решетките квадратчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: