Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма по Родопски със Свинско

Кавърма по Родопски със Свинско

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Кавърма по Родопски със Свинско
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
03/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Насладете се на автентичния български вкус с родопска кавърма с крехко свинско месо"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г (пресни)
  • чушки - 2 бр. (зелени)
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 30 - 40 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на жулиени или на хапки. Измийте всички зеленчуци и нарежете и тях.

В дълбок тиган или тенджера нагрейте олиото и изпържете месото, докато остане само на мазнина.

Прибавете нарязания на едро лук. Разбъркайте и гответе на слаб котлон 5-6 минути докато лукът омекне.

След това добавете гъбите, морковите и чушките. Разбъркайте. Обелете и нарежете на ситно домата. Прибавете и него.

Накрая сложете сол на вкус, черния и червения пипер и нарязания на ситно магданоз. Гответе на слаб котлон до готовност.

Разпределете кавърмата в 4 гювечета. Направете в средата кладенче и в него чукнете по едно яйце. Изпечете ги за 15-20 минути във фурна на 200 градуса.

Кавърмата по Родопски със Свинско е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много хубава е родопската кавърма!
05.07.2023 20:37
1