Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба по испански

Бяла риба по испански

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Бяла риба по испански1 / 2
20/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок
  • сол
  • за соса
  • олио - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • за майонезата
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • майонеза - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените от глави, опашки и перки риби измийте, подсушете, напръскайте с лимонов сок и олио, посолете, посолете. Увийте рибите заедно във фолио и ги изпечете за около 45-50 минути.

Междувременно разбийте продуктите за соса и го поставете в купичка. В отделна купичка поставете майонезата, разбъркана със счукания чесън, киселото мляко и магданоза.

Извадете рибата, оставете я 5 минути да изстине, развийте фолиото, разпределете на порции и поднесете с лимонови резени, соса и майонезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: