Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Домашен Шоколадов Сладолед

Домашен Шоколадов Сладолед

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Домашен Шоколадов Сладолед
Снимка: marcheva14
1 / 11
25/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"По дяволите всички диети - наистина трябва да опитате този неповторим домашен сладолед"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл, стайна температура
  • какао - 40 г високомаслено
  • шоколад - 90 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл, стайна температура
  • ванилия екстракт - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се излива млякото - 250 мл. Над него през голяма цедка се пресява какаото. Разбърква се с шпатула или телена бъркалка. Поставя се на водна баня и се прибавят шоколадовите парчета. Разбърква се, докато се разтопят.

Сваля се от котлона, оставя се настрана.

Жълтъците се разбиват със захарта до тежък и гъст крем, който трябва да пада от бъркалките на панделки. Прибавя се 200 мл прясно мляко при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.

Купата се поставя на водна баня и се прибавя шоколадът. Разбърква се през цялото време, докато достигне 40 градуса.

Сваля се от котлона и се изсипва в кейкова форма 22/25 на 12 см.

Замразява се във фризер за 12 часа.

При поднасяне се добавят ядки по избор, плодов сос или към парче хубав кейк.

Много добре си кореспондира с парче свеж пъпеш.

Източник: Saporito-tv.

Крайно семпъл откъм продкти сладолед, но неочаквано се получи разкошен с наситен шоколадов вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: