Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Вкусен и крехък заек на фурна

Вкусен и крехък заек на фурна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Вкусен и крехък заек на фурна1 / 2
23/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. (средно голям)
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 5 клонки пресен
  • масло - 70 г
  • олио - 30 г
  • червен пипер
  • бял пипер - на прах
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час. Изцедете заека, след което хубаво натрийте с червен пипер, сол и червен пипер.

Нарежете лука на ситно с джоджена и след като разтопите маслото в тавата сипете и лука и олиото.

Поставете заека отгоре и сложете парченца масло. Сипете вода около 2 ч.ч и покрийте със фолио.

Печете за около час във умерена фурна след което отстранете фолиото и печете до зачервяване като преди това полеете заека със мазнината от тавата, която се е образувала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: