Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Свежа плодова торта с маскарпоне и шоколад

Свежа плодова торта с маскарпоне и шоколад

Свежа плодова торта с маскарпоне и шоколад
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Всяка торта, която има маскарпоне и шоколад е вкусна, а тази е направо великолепна"

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 2 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • сметана сладкарска - 300 мл
  • черници - 200 г
  • малини - 300 г
  • желатин - 3 п.
  • течен шоколад - 200 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • мента - свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер. Добавете заквасената сметана и маскарпонето. Разбийте до хомогенност.

Разтворете двете пакетчета желатин по указания на пакета начин. Прибавете желатина към крема и разбъркайте.

Сложете единия блат в тава с подвижен ринг. Полейте с шоколад. Намажете дебел слой от крема. Наредете почистените черници. Полейте отново с шоколад. Намажете със сметановия крем.

Сложете втория блат, притиснете и оформете тортата. Намажете с крем.

Разтворете третото пакетче желатин. Смесете желатина с малините и добавете пудрата захар. Изчакайте сместа леко да се желира.

Залейте тортата с малиновото желе.

Поставете в хладилник за около 3-4 часа.

Когато тортата се желира, полейте с шоколад. Внимателно отстранете ринга с помощта на топъл нож.

Гарнирайте плодовата торта с листенца свежа мента.

Свежата плодова торта с маскарпоне и шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Моля! И ние ги обичаме,много са свежи. :)))
25.07.2018 22:12
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Моето семейство обожава такъв тип десерти!
Благодаря!
25.07.2018 18:06
1
Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
25.07.2018 17:25