Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Ягодов Мус с Кисело Мляко

Ягодов Мус с Кисело Мляко

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Ягодов Мус с Кисело Мляко
Снимка: Яница Николова
1 / 3
26/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 200 г
  • ягодов конфитюр - около 50 - 60 г или 100 г пасирани ягоди
  • желатин - 1 1/2 ч.л.
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • мента - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква ягодовият конфитюр и киселото мляко. Желатинът се накисва за около 5 минути във водата.

Разтопява се на водна баня, после се прибавя към ягодовото мляко.

В друга суха купа се разбива белтъкът на пяна, постепенно се прибавя захарта и се разбива отново.

Прибавя се малко по малко към млякото. Разбърква се много добре.

Ягодовият мус се разпределя в подходящи чашки.

Декорира се със стръкче прясна мента.

Охлажда се за 2-3 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: