Оризов клин

MagistefMagistef
Новак
734
Оризов клин1 / 2
26/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • ориз - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 300 г
  • масло - за намазване
  • сол - 1/2 с.л.
  • За корите
  • брашно - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена и вряща вода около 1 л слагаме ориза да ври. Като се свари, слагаме да изстине малко и слагаме яйцата и сиренето. Разбъркваме.

Омесваме тестото, разделяме на две топки и ги разточваме.

В предварително намаслена тава с масло и олио поставяме първата кора, после слагаме плънката и слагаме втората кора.

Печем клина от едната страна после и от другата, като намазваме с масло и другата страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: