Свинско с червени картофи и гъби в гювеч

27/07/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60775620684
"Свинско с картофи в гювеч си е истинска кулинарна класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо321
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • червени картофи - 700 - 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се слага в тиган със сгорещена мазнина да се запържи за кратко. Овкусява се със малко сол и черен пипер.

Картофите се обелват и нарязват на едро. Гъбите се почистват и нарязват на филийки, а морковите - на кръгчета.

Зеленчуците се слагат в гювеч, поръсват се със сол, черен и червен пипер, поливат се с малко олио и се разбъркват.

Към тях се прибавя изпърженото месо, налива се около 100 мл вода и отново се разбърква.

Гювечът се похлупва и поставя във фурната. Пече се отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!