Телешки Джолан с Дюли

Телешки Джолан с Дюли1 / 2
28/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 бр. почистен от ципи
  • лук - 4 глави кромид
  • бульон или топла вода за заливане на месото (2 ч.ч.)
  • дюли - 3 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. (може и без него)
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се запържват за кратко в маслото и се залива с бульона (водата) и се вари един час. Месото от джолан е по-жилаво и му трябва по-дълга обработка.

Лукът се нарязва на лунички и се запържва в олиото и се посолява. Когато месото е сварено, и се отделя от коста, се изважда от бульона и в него се изсипва запърженият лук.

Дюлите /почистени/ се нарязват на резенчета и се слагат към лука, както и захарта, месото се сваля от кокала и се слага към края на варенето. Вари се на тих огън, като се внимава дюлите да не се разкашкат или разтворят.

Опитайте на вкус как е ястието - трябва да не е нито само солено, нито само сладко.

Може първо да сложите само едната лъжичка захар, да разбъркате внимателно и да опитате и ако трябва, тогава да се слага и втората.

П.П. Месото трябва да се разпредели да има за всеки от семейството, ако смятате, че ще ви е малко, може да купите и 2 джолана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: