Жирафско руло

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
29/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Всеки може да хапва вкусно жирафско руло - стига да знае точната рецепта, която веднага даваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • захар - 120 г
  • брашно - 120 г
  • ванилия - 1 пакет
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • какао - 3 ч.л.
  • крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • захар - 3 с.л.
  • ванилена захар - 10 г
  • брашно - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата със захарта, ванилената захар и солта се разбиват с миксер

до побеляване.

След това се добавят брашното, бакпулверът и сместа се

разбива с тел или лъжица.

От сместа се отделят-3-4 с.л, поставят се в пош, на който се отрязва

върхът леко.

В тава от фурната, застлана с хартия за печене, с поша се правят фигури-

квадрати, триъглници и както ви харесва.

Поставяте тавата в загрята на 180°C фурна за 2-3 минути, колкото

сместа да се запечати.

След това в купата с кексовото тесто прибавяте 2-3 ч.л. какао -

разбърквате до еднородност и изсипвате смета върху фигурите в тавата.

Печете рулото около 15 минути.

Когато е готово заедно с хартията и върху влажна кърпа го завивате на руло

до изстиване.

Кремът се прави предварително, за да може да поизстине, когато го гарнирате върху рулото.

Крем:

В част от млякото разбивате брашното, захарта и нишестето и го прибавяте внимателно към врящото мляко и варите до кипване.

Тогава прибавяте маслото и ванилията.

Развивате изстиналото руло, намазвате го с крема и го завивате внимателно.

След няколко часа престояло в хладилника рулото е готово за нарязване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
31.07.2018 14:42