Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бохча»Спаначени бохчички

Спаначени бохчички

Спаначени бохчички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Перфектното предястие за специалните моменти"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - около 600 - 700 г
  • сол
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - за намазване
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • крема сирене - или топено сирене за намазване
  • маслини
  • горчица
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте почистения спанак със студена вода и го заварете. Водата да покрива спанака.

След като течността заври, отстранете спанака. Претрийте го през сито и прецедете течността.

Охладете. Разбийте яйцата, прибавете прясното мляко и спаначената каша. Овкусете със сол.

Разбъркайте. Прибавете брашно при непрекъснато бъркане, до получаването на палачинкова тесто.

Загрейте подходящ тиган за палачинки. Намажете дъното с масло.

Сипете с черпак от течността и разстелете по дъното на тигана. Изпечете палачинките до готовност от двете страни.

Разбъркайте крема. Нарежете стръкчета зелен лук и маслини на дребно. Прибавете ги към крема.

Намажете солените палачинки от едната страна, свийте на бохча и завържете с перо от зелен лук.

Гарнирайте с маслинка, сух магданоз и горчица.

Спаначените бохчички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: