Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Задушено пиле с топено сирене във фолио

Задушено пиле с топено сирене във фолио

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Задушено пиле с топено сирене във фолио
Снимка: Яница Николова
1 / 2
31/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • топено сирене - около 200 г, натурално
  • масло - около 150 г
  • бахар - 5 - 6 бр., на зърна
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер - 7 - 8 бр., на зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • алуминиево фолио
  • маслини - по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цялото пиле се слага в тенджера под налягане, с бахара, черния пипер, сол на вкус, морковите нарязани на едро, дафиновия лист, чесъна, червеното вино и вода да покрие.

В тава се поставя голямо парче алуминиево фолио, топеното сирене се накъсва на парчета и поставя на дъното.

Отгоре се поставя цялото пиле и се намазва с разтопеното масло и червения пипер и сол на вкус.

По края се нареждат морковите, слагат се маслини по желание. Увива се във фолиото добре.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 1 час. След изпичане се изважда от фолиото и се слага в чиния за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: