Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Португалски кейк-бишкота с мандарини

Португалски кейк-бишкота с мандарини

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Португалски кейк-бишкота с мандарини
Снимка: marcheva14
1 / 5
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Прогнозата за днес - очаква се на трапезата да присъства сочен португалски кейк-бишкота с мандарини"

Необходими Продукти

  • мандарини - 2 бр. от по - големите
  • брашно - 150 г бяло
  • захар - 150 г кристал
  • яйца - 4 бр. L размер
  • зехтин - 25 мл
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сок от мандарини - 100 мл
  • мандаринова кора - настъргана кора от цитрусите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Кейкова форма, добре намаслена и леко покрита с брашно - 25 см.

Мандарините се настъргват на фино ренде. Изцеждат се. Оставят се настрана. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Белтъците се разбиват с половината захар и щипката сол, докато станат на лъскав и твърд сняг. Оставят се настрана.

Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. При непрекъснато разбиване на ниска скорост на миксера се добавя 100 мл сок от мандарините, зехтина и се добавя смесеното брашно с бакпулвера на три порции през цедка. Разбива се на ниска скорост, докато се смесят продуктите.

На три порции се прибавят белтъците, като се разбърква само с перките на миксера, за удобство, или с шпатула.

Кейковото тесто се изсипва във формата. Потупва се върху плот, за да излезе въздухът.

Пече са на 160 градуса за 30 мин.

Оставя се във формата за 15 мин да се охлади и след това се обръща върху решетка. По избор се поръсва с пудра захар.

Португалският кейк-бишкота с мандарини е готов.

Източник: Anna recetasfaciles

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: