Блини с Маскарпоне и Горски Плодове

03/08/2018
"Харесвате палачинки, докато не опитате тези блини и тогава разбирате колко сте пропуснали досега "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата, добавете солта и захарта. Разбъркайте енергично. Добавете прясното мляко. Добавете пресятото брашно. Разбъркайте до хомогенност.

Изсипете останалото мляко (около 300 мл), разбъркайте.

Тестото трябва да е по-гъсто от палачинковото, но достатъчно течно, за да се разлива лесно. Изсипете растителното масло.

Разбъркайте тестото и оставете да стои около 15-20 минути.

Загрейте тигана за палачинки (за предпочитане е чугунен) и го намажете с тънък слой растително масло.

В центъра на тигана разлейте с помощта на черпак тесто (количеството е в зависимост от диаметъра на съда) и бързо го разпространете по цялата повърхност на тънък слой, с леко завъртане на тигана.

Когато ръбовете на тестото започнат да се запичат и леко покафеняват, с помощта на широка шпатула внимателно обърнете блината.

Готовите блини прехвърлете в чиния, гарнирайте с ягодов топинг, горски плодове и маскарпоне, предварително разбито с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!