Френска Баклава

02/10/2007
от ЯсенНовак
"Не може да отречете, че французите разбират от любов и от готвене, а тази френска баклава съчетава най-доброто от двете!"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12-15 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 792
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Млякото, маргаринът и брашното се смесват и се приготвя меко тесто, което оставяме за 20-30 мин. в хладилника.

За плънката се смесват белтъците и 6 супени лъжици захар. Прибавят се орехите и останалата захар. После се добавят ванилията и есенцията и плънката се разделя на 12 равни части.

Тестото се вади от хладилника и се разделя на 4 равни части. Всяка част се разточва с размери 20 на 30 см, а той се разделя на 3 равни части. Слага се от плънката на всяко парче, навива се на руло, притиска се, за да се уплатни плънката и тестото и се реже под различна форма. Всичките баклавички се слагат в тавичка и се пекат във фурната при температура 200 - 250 градуса.

подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Катя Благоева
Баклавата си е баклава страхотна е!
0
0
Аз
Аз
31.12.2015 00:04
Идеята за плънката ми харесва, ама самата рецепта така е написана, че ум да ти зайде. Тъпня на тъпните! Без сироп нищо няма да стане, поне няма да е баклава. Абе, всеки си пише каквото му хрумне, поне да чете след това! 250 кг мляко!ХХХа-хааа!
2
0
Дора
Дора
19.10.2013 14:37
Снимката не отговаря на така предложената рецепта.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв